Susan Veldman

Susan Veldman

Intro

Hoi, ik ben Susan Veldman. Ik heb een eigen praktijk voor Shiatsu in Bleiswijk. Ik geef wekelijks Do-in en QiGong lessen. Een aantal keren per jaar geef ik basistraining Shiatsu voor groepen, waarin mensen leren wat ze voor zichzelf en anderen kunnen doen voor fysieke en mentale gezondheid.

Opleidingen

Opleiding Shiatsu Therapeut bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu 4-jarige HBO opleiding tot Shiatsu Therapeut waarbij Do-in integraal was. 4 Inspirerende, prachtige jaren waar ik veel van mijn leraren en medestudenten heb geleerd. Het heeft mijn leven verrijkt. In jaar 4 van de opleiding les gehad van de Japanse Sensei Mr Kawada over de 8 wondermeridianen. Dat was een fantastische ervaring. Alleen zijn aanwezigheid zorgde er al voor dat de Qi ging stromen.

Zhineng Qigong docenten opleiding bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai Een verdiepende ervaring waardoor de Qi nog beter ging stromen en de Do-in lessen die ik geef naar een hoger niveau getild zijn. Les gehad van de sprankelende Anne Hering. Zij is het wandelende bewijs van de gunstige invloed die Zhineng Qigong op je kan hebben.

Masterclass Zhineng Qigong bij Master Liu in China en Tibet Een zeer bijzondere ervaring. Een intensieve training bij Master Liu thuis in Chengdu. Ondergedompeld in alleen maar Qigong, ga je de magie en de wetten van het universum echt ervaren en verankeren in je lijf en geest. Daarna doorgereisd naar Tibet. Tijdens het bezoek aan de tempels kon ik de nieuwe Qigong vaardigheden meteen toepassen.

Traditionele QiGong van de Chinese QiGong Master Rudy Becker (Europese naam) Van Rudy heb ik 2 series traditionele Qigong geleerd en hij heeft voor ons een speciale serie ontwikkeld voor blaasmuzikanten.

Medische en psychosociale basiskennis  bij de energieschool. Deze HBO opleiding heb ik gevolgd om nog beter verbanden te kunnen gaan leggen tussen de Westerse en Oosterse geneeskunst.

Klassieke Massage bij IMAS Trainingen Een zeer gedegen training tot klassiek masseur. Les gehad van de bevlogen en zeer deskundige Mehdi Tajeddin.

Guasha Kerok Massage bij IMAS Trainingen Guasha betekent letterlijk: het schrapen van ziekte. Les gehad van de zeer inspirerende lerares Jessica Matitaputtij. Zij is ook tijdens mijn Shiatsu opleiding een groot voorbeeld geweest.

Hatha Yoga bij Yogastudio Sun Een aantal jaren les gehad van Marianne Stroucken. Een geweldige lerares. Dit was mijn eerste kennismaking met oefeningen ter bevordering van rust en energie.

 

Outtro

Bedankt!

Voordat ik deze weg ben ingeslagen, leed ik aan veel stress, depressie, chronische slapeloosheid etc. Ik ben gaan zoeken naar een uitweg. Na een voettocht van 1.000 km naar Santiago de Compostela heb ik het roer omgegooid en ben ik deze prachtige weg naar binnen gaan bewandelen.

Ik wil al mijn leraren (m/v) bedanken voor de lessen die ik heb mogen ontvangen. Voor de energie die zij aan mij gespendeerd hebben. Het heeft mij gevormd en gekneed tot wie ik nu ben; mijzelf. Ik voel me gelukkig en rijk van geest. Bedankt vanuit mijn hart en ziel.

Tot slot

Nu wil ik deze kennis en ervaring doorgeven aan zoveel mogelijk anderen. Je hoeft geen talloze ingewikkelde opleidingen te doen om van deze kennis te profiteren. Begin gewoon met de lessen, voel wat die voor je doen. Naarmate je langer oefent ga je steeds meer ervaren.

Hartelijke groet,

Susan Veldman

Hessel Veldman

Intro

Hallo, ik ben Hessel Veldman. Samen met mijn echtgenote Susan geef ik vorm aan Shiatsu de Blauwe Zone in Bleiswijk. Ik ben Shiatsutherapeut en Do-in leraar. Daarnaast beoefen ik elke dag QiGong.

Visie op Do-in online

We proberen mensen te laten ervaren dat ze in staat zijn hun eigen lichamelijke, mentale en spirituele situatie te verbeteren. Door do-in te beoefenen kun je dat bereiken en dat voelt heel goed! Elke keer weer. Door de Do-in geef je jezelf Shiatsu. Door de strekkingen gaan de meridianen stromen of laten ze merken waar er blokkades of leegtes zijn. Zo doe je al oefenend een diagnose op jezelf.

Opleidingen

Shiatsutherapeut bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. Dit is een vierjarige opleiding op HBO-niveau. Belangrijk onderdeel hierbij is de Do-in opleiding die onlosmakelijk met de Shiatsu verbonden is. Dit alles verbonden door een theoretische achtergrond van 5000 jaar kennis.

Traditionele QiGong bij de Chinese Master Rudi Becker (dat is zijn westerse naam). Hij heeft ervoor gezorgd dat bij mij de interesse aangewakkerd werd om me in de Oosterse Geneeskunst te verdiepen. De eenvoudige oefeningen kunnen een verdieping krijgen waardoor er behalve op fysiek, ook op mentaal en spiritueel niveau verdiept wordt. Hier word je echt een betere versie van jezelf van.

Zhineng QiGong Als echtgenoot van Susan, die cum laude afgestudeerd is als QiGong docent heb ik een goede ingang tot de uitgebreide kennis die hierachter steekt. Het samen oefenen verrijkt dagelijks mijn leven.

Hatha Yoga Marianne Stroucken van Yoga Sun is de eerste ingang geweest in het beoefenen van rustgevende oefeningen gekoppeld aan meditatie. Dit heb ik enkele jaren gedaan voordat de Qi-gong en de Shiatsu mijn ervaring met oefenen heeft verdiept.

Outtro

Voorgeschiedenis

Nadat ik voor het eerst met Shiatsu in aanraking ben gekomen is er veel in mijn leven veranderd. Shiatsu geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijn eigen lichaam en dat ervaar ik als zeer bijzonder. Met mijn astma en aanleg voor eczeem, zou ik altijd medicijnen moeten gebruiken. Door Shiatsu en Do-in te beoefenen ben ik inmiddels jaren medicijnvrij en dat dat bevalt me uitstekend! Ik zie ernaar uit me nog jarenlang te verdiepen in deze mateloos interessante materie. Ik ben ook musicus en quantity surveyor. Mijn doel is om deze bezigheden harmonieus met elkaar te combineren en de instelling dat je een leven lang kunt leren uit te dragen.

Ik zie ernaar uit dat jouw levenspad het mijne gaat kruisen!

Hartelijke groet,

Hessel Veldman